Inschrijving SHARE AWARD 2024 gesloten

De SHARE Award is een blijk van erkenning voor een bedrijf dat opvalt op het gebied van duurzame innovatie en pionieren. Het is een onderscheiding van SHARE Founders uit het bedrijfsleven en gemeente Haarlemmermeer en wordt dit jaar voor de dertiende keer uitgereikt. Eerdere winnaars zijn: BioBoundCircular PlasticsPharos HoofddorpHero BalancerAlgae InnovationsThe Waste TransformersRigo VerffabriekVital PlacesNijssen RecyclingMiscanthusgroep en Park 20|20. Zij dragen met hun innovaties en voortrekkersrol op positieve wijze bij aan ontwikkelingen in Haarlemmermeer en Metropoolregio Amsterdam. De prijsuitreiking is woensdag 13 november 2024 tijdens de feestelijke jubileumeditie van SHARE Meets Haarlemmermeer.

Criteria

SHARE Haarlemmermeer staat in het teken van innovatieve ontwikkelingen en kansen in de regio rondom spraakmakende duurzame cases en bedrijven. Uit alle inzendingen kiest de SHARE Award-jury, bestaande uit de SHARE founders, drie bedrijven voor de shortlist van de SHARE Award 2024. Deze drie bedrijven worden vervolgens op hun innovatieve en duurzame ambities bekeken. De jury is benieuwd hoe het bedrijf zich onderscheidt binnen dit thema. Welke voorbeelden zijn er van de impact van het bedrijf in haar sector en daarbuiten? Wat is de relevantie van het bedrijf voor Haarlemmermeer en Metropoolregio Amsterdam? Wat zijn de spin-off en opschaal kansen van het bedrijf? Verder wil de jury weten wat de duurzame ambities (inspiratie of missie) van het bedrijf zijn.


Aanmelden

Bedrijven kunnen zichzelf aanmelden, maar ook anderen kunnen een bedrijf voordragen.De belangrijkste voorwaarde is dat het bedrijf gevestigd is in de gemeente Haarlemmermeer of de Metropoolregio Amsterdam, of een directe relatie met deze regio heeft. Aanmelden kan tot dinsdag 1 oktober 2024 door een korte toelichting te sturen naar externebetrekkingen@haarlemmermeer.nl. Eerdere winnaars van de SHARE Award en leden van de SHARE Stuurgroep zijn van deelname uitgesloten.

Uitreiking SHARE AWARD 2024
Tijdens SHARE Meets op woensdag 13 november 2024 wordt de winnaar bekendgemaakt. SHARE Haarlemmermeer, dat sinds 2009 een podium biedt voor innovatieve en duurzame ontwikkelingen, viert haar 15-jarig bestaan. Tijdens deze bijeenkomst wordt niet alleen vooruitgeblikt op nieuwe kansen en samenwerkingen, maar wordt ook stilgestaan bij de geschiedenis van SHARE, de hoogtepunten en de vraag hoe de impact van het platform in de toekomst kan worden vergroot. Sprekers zijn onder andere Arthur van Dijk, Commissaris van de Koning in Noord-Holland en medeoprichter van SHARE Haarlemmermeer, Marja Ruigrok, wethouder Economie & Innovatie Haarlemmermeer, Maartje Bregman van De Jonge Klimaatbeweging, en professor David Abbink van TU Delft.

SHARE Meets

De SHARE Award en SHARE Meets is een initiatief van founders: Royal Schiphol Group, Rabobank, Dura Vermeer, SADC, Schenk Makelaars en de gemeente Haarlemmermeer. Ieder kwartaal organiseert SHARE Meets een pop-up bijeenkomst op een inspirerende locatie verspreid door de regio. Het doel is om in een informele, interactieve setting concreet aan de slag te gaan met inspirerende kennis rondom slimme innovaties.

Foto: Ondernemers Pharos Hoofddorp